香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: Jason
打印 上一主題 下一主題

[射覆] 估吓乜野跌左落地?

邵問津  在 2005-8-10 01:31 AM 發表:
金屬、空心的、能裝水、可以活動的……!?
似是水煲、金屬筆筒、金屬玩具車……!

近喇近喇 ~ 大家繼續估多陣 我遲d先開估...
綜合多位類象....是否混營土水泥車呀.

再唔係,你應開估.
jenny  在 2005-8-10 03:00 PM 發表:

綜合多位類象....是否混營土水泥車呀.

再唔係,你應開估.

邊會咁大架野跌落地無新聞吖 :
刀or劍 + 刀套or劍套
小風  在 2005-8-11 12:11 AM 發表:

刀or劍 + 刀套or劍套

沒有咁大剎傷力 
是否金屬樂器
開估了 開估了 唔想 jenny 姐姐 嬲嬲

事情是這樣的,當日小弟在office內很用心地工作(其實係上網睇緊野)當時的電腦是放在右邊,所以我是坐側的,在我後面的同事拎起杯水(瓷器做的)想飲時,那個圓形不锈鋼杯蓋跌落地上  各位師兄師姐辛苦了
[quote] Jason  在 2005-8-11 07:28 PM 發表:

jason...你..你..你..你..你..你...說得我咁小氣.

kakakakaka::::lol::lol::lol:
jenny  在 2005-8-12 01:19 PM 發表:

[quote] Jason  在 2005-8-11 07:28 PM 發表:

jason...你..你..你..你..你..你...說得我咁小氣.

kakakakaka::: ...

2005年 8月 12日 18時12分
乙酉年 甲申月 戊辰日 辛酉時
時空亡:甲寅旬 子丑空
節氣:立秋上元  陰遁2局
值符天心星落8宮  值使開門落8宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   寅青  │  卯勾  │  辰合   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│丑│  九地  │  玄武  │  白虎  │巳│
│空│  生門 辛│  傷門 乙│  杜門 丙│朱│
│ │  天任 丙│  天沖 庚│  天輔 戊│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  九天  │      │  六合  │ │
│子│  休門 己│      │  景門 庚│午│
│虎│  天蓬 乙│     丁│  天英 壬│蛇│
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  值符  │  騰蛇  │  太陰  │ │
│亥│  開門 癸│  惊門 壬│丁 死門 戊│未│
│常│  天心 辛│  天柱 己│禽 天芮 癸│貴│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   戌玄  │  酉陰  │  申后   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

邵問津, 劉克勤作品 奇門遁甲排盤程式

睇吓係唔係先 :lol:
哦~ 原來jenny姐姐係一個人緣好有知識又靚既 梗係唔會小氣啦

[ Last edited by Jason on 2005-8-13 at 09:03 ]