香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5431|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

我去得成海洋公園嗎

一班同學考完會考打算一齊去海洋公園,但有人(包括我)覺得費用太貴,請問最終會搞得成嗎?我去得成嗎?
本人一定答覆結果的

2005年 5月 21日 12時27分
乙酉年 辛巳月 乙巳日 壬午時
時空亡:甲戌旬 申酉空
節氣:小滿下元  陽遁8局
值符天英星落3宮  值使景門落8宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   未青  │  申勾  │  酉合   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│午│  騰蛇  │  太陰  │  六合  │戌│
│空│丁 惊門 辛│  開門 乙│  休門 丙│朱│
│ │禽 天芮 癸│  天柱 己│  天心 辛│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  值符  │      │  白虎  │ │
│巳│  死門 己│      │  生門 庚│亥│
│虎│  天英 壬│     丁│  天蓬 乙│蛇│
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  九天  │  九地  │  玄武  │ │
│辰│  景門 癸│  杜門 壬│  傷門 戊│子│
│常│  天輔 戊│  天沖 庚│  天任 丙│貴│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   卯玄  │  寅陰  │  丑后   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

邵問津, 劉克勤作品 奇門遁甲排盤程式
回復

公历:2005年5月21日
阴历:四月十四
四柱:乙酉 辛巳 乙巳 壬午
月将:申将甲辰旬寅卯空

官 戊申 勾
   财 庚戌 朱
   父 壬子 贵

合 青 勾 空
   酉 未 申 午
   未 巳 午 乙

青 勾 合 朱
   未 申 酉 戌
  空午    亥螣
  虎巳    子贵
   辰 卯 寅 丑
   常 玄 阴 后
你去不成, 你的朋友去得成, 大概3-4人吧
這種閒占最難看, 不過卻沒壓力. 說不對也沒關係.

我想會是拖拖拉拉一陣子, 便不了了之吧.

這卦有點怪, 會不會發起人當中, 其中一位女性
是為了要和男孩子增進感情才發起的.
劉克勤、小風你地都好準!

提出這主意的正是女班長,她有男朋友,但是男朋友會唔會去、是否想增進感情我就不知了

不過佢話想同同學(男朋友並非同學)增加了解就係真的,唔知呢個係咪卦象的原意

目前為止,同學連班長,確有三人報名!

[ Last edited by 狸貓 on 2005-5-22 at 10:21 ]
到而家仲未有消息,個旅行活動似係腹死胎中......
但都係等多一排先講!
小弟愚見....巳月月破.... 申酉空亡....
是次旅行活動會取消....