香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2571|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

[玄學] 【健康】女性朋友的前度男友, 身體出問題了嗎??

女朋友的前度男友, 今天去取報告, 到底他是否真的有CANCER?? 出於自發性地起了一個盤看看. 如下:

2007年 11月 7日 12時43分
丁亥年 庚戌月 乙巳日 壬午時
時空亡:甲戌旬 申酉空
節氣:霜降下元  陰遁2局
值符天蓬星落7宮  值使休門落2宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   寅朱  │  卯合  │  辰勾   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│丑│  六合  │  太陰  │  騰蛇  │巳│
│蛇│丁 惊門 戊│  開門 壬│  休門 癸│青│
│ │禽 天芮 丙│  天柱 庚│  天心 戊│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  白虎  │      │  值符  │ │
│子│  死門 庚│      │  生門 己│午│
│貴│  天英 乙│     丁│  天蓬 壬│空│
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  玄武  │  九地  │  九天  │ │
│亥│  景門 丙│  杜門 乙│  傷門 辛│未│
│后│  天輔 辛│  天沖 己│  天任 癸│虎│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   戌陰  │  酉玄  │  申常   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

邵問津, 劉克勤作品 奇門遁甲排盤程式
回復

似有瘤,但感覺上未必是惡性。
你朋友現在有拍拖嗎?
原帖由 狸貓 於 2007-11-8 01:06 發表
你朋友現在有拍拖嗎?

這個很難答tim! 佢有一個成日突然失蹤的男友lor... 她好愛這位男友的, 但一個月都未必見到一次...:am10
而與前男友, 現時是朋友的關係, 互相關心, 得閒出來食下飯o個隻.
那個「前男友」,你認識嗎?(即見過面,聊過天)

原帖由 狸貓 於 2007-11-8 11:40 發表
那個「前男友」,你認識嗎?(即見過面,聊過天)

無wor, 淨係見過相咋, 我好奇試下起盤咋(看有關病的事情要多練ma).
不過好搞笑呀, 佢我女朋友今早問佢前男友, 佢居然答左我女朋友一句(用msn): 一切都唔再重要了!
哈,無論他是你「朋友的朋友」,還是不認識的人,都是同一個宮位

冇大礙!
原帖由 狸貓 於 2007-11-8 12:02 發表
哈,無論他是你「朋友的朋友」,還是不認識的人,都是同一個宮位

冇大礙!

死啦~~
我好鬼死"jar" tim.....尤其定位方面, 係我弱項(對d關係感到到混亂!)....u mean 月干 or 時干那個宮位????
:am12
原帖由 voice 於 2007-11-8 14:17 發表

死啦~~
我好鬼死"jar" tim.....尤其定位方面, 係我弱項(對d關係感到到混亂!)....u mean 月干 or 時干那個宮位????
:am12

能否知道確實答案?

我覺得前度男友身體有病。
原帖由 yeechuk 於 2007-11-8 22:12 發表

能否知道確實答案?

我覺得前度男友身體有病。

我女朋友話佢唔肯講, 聽日再氹佢講. 咁亦係出於對佢關心.
不過, 師兄, 想請教一下: 佢應該係有咩野病?

我用我有限GE智慧估下:

佢係肝膽問題?

(一有答案, 即刻POST上黎!)
原帖由 voice 於 2007-11-7 13:09 發表
女朋友的前度男友, 今天去取報告, 到底他是否真的有CANCER?? 出於自發性地起了一個盤看看. 如下:

1) 不藥而治
2) 胃口、膏肓、膽中風不語、肝肺相傷、三焦虛()火盛、傷風熱、喘急
3) 肝膽、血管、經絡、氣血等