香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5505|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

【出外】早幾日, 突然要去上海出trip, 有奇遇...

各位, 平常我都係一年最多去一次旅行咁大把, 上個禮拜, 居然突然冷手執個熱煎堆, 去左上海出trip(剛剛星期六才回到香港). 事緣係我department head突然話有事唔去得, 咁我就好積極咁自薦(我o係公司做得超唔開心, 寧願走出去), 咁我就咁大個女, 第一次出trip lu. o係上海, 居然比我有一段奇遇, 而呢段奇遇, 令我心情好激盪...
唔知開左呢個盤, 大家會唔會估到係咩事呢? 提示係, 同我ge一位工廠中工作g經理有關ge!

2007年 10月 29日 15時43分
丁亥年 庚戌月 丙申日 丙申時
時空亡:甲午旬 辰巳空
節氣:霜降上元  陰遁5局
值符天芮星落7宮  值使死門落9宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   子蛇  │  丑朱  │  寅合   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│亥│  六合  │  太陰  │  騰蛇  │卯│
│貴│  景門 庚│  死門 己│  惊門 癸│勾│
│ │  天沖 己│  天輔 癸│  天英 辛│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  白虎  │      │  值符  │ │
│戌│  杜門 丁│      │戊 開門 辛│辰│
│后│  天任 庚│     戊│禽 天芮 丙│青│
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  玄武  │  九地  │  九天  │ │
│酉│  傷門 壬│  生門 乙│  休門 丙│巳│
│陰│  天蓬 丁│  天心 壬│  天柱 乙│空│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   申玄  │  未常  │  午虎   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

2007年 10月 29日 15時43分
丁亥年 庚戌月 丙申日 丙申時
甲午旬辰巳空  月將:卯

子 戊戌 后
  兄  巳 空◎
  官 庚子 蛇⊙

后 勾 常 蛇
  戌 卯 未 子
  卯 申 子 丙

蛇 朱 合 勾  
  子 丑 寅 卯  
 貴亥     辰青 
 后戌     巳空 
  酉 申 未 午  
  陰 玄 常 虎  

邵問津, 劉克勤作品 奇門六壬排盤程式

.
回復

佢唔撈啦!
師傅, 佢會唔會唔撈, 暫時冇提及...
佢係入職左幾個月左右的新同事...
原帖由 voice 於 2007-10-29 21:01 發表
師傅, 佢會唔會唔撈, 暫時冇提及...
佢係入職左幾個月左右的新同事...

之前你無講清楚佢既定位…,你而家咁講,佢即系一個
部門阿頭,如果系咁…佢就好不滿D上大人囉!
原帖由 邵問津 於 2007-10-29 21:29 發表

之前你無講清楚佢既定位…,你而家咁講,佢即系一個
部門阿頭,如果系咁…佢就好不滿D上大人囉!  

係~~係我冇講清楚tim...
呢位女同事, 係幾不滿某位男高層呀, 不過佢新黎ge, 我通常都好避忌, 唔會同對方提太多公司d野. 個奇遇係同佢ge能力有關係, 佢可以好似電腦黑客咁, hack入人地ge內心, 好terrible!

我根本冇點同佢講自己d野, 佢居然對我ge諗法知得一清二楚, 而且, 佢知道o個d野, 並唔係話, o個d我鍾意食咩, 唔鍾意邊位同事呢d咁表面ge野. 佢係知道一d好內心ge野...根本冇可能識左一兩日就會知道ge... 我感到同佢有一種心靈上ge交流, 超出左相處左只係1,2日GE同事關係. 佢仲教左我其他野...

呢個人, 對我靈性上, 有冇幫助??
原帖由 voice 於 2007-10-30 13:06 發表

呢個人, 對我靈性上, 有冇幫助??

有!
其實我係自問自答...
佢好厲害, 教我點樣"清空"自己個腦, 佢話我收得訊息太多太多, 又唔識清左佢...
呢個世界上, 真係臥虎藏龍, 無奇不有呀...
原帖由 voice 於 2007-10-30 17:47 發表
其實我係自問自答...
佢好厲害, 教我點樣"清空"自己個腦, 佢話我收得訊息太多太多, 又唔識清左佢...
呢個世界上, 真係臥虎藏龍, 無奇不有呀...

係咩方法呢,我都想知!
stock 該用戶已被刪除
佢話我要等佢幫我呀...不過, 佢仲未得閒幫我.
但佢話我要識得靜落黎, 面對自己GE內心, 聽自己心入面GE聲音.
不過, 佢呢D係天賦, 佢只要靜心咁集中精神, 就可以好似"叮"一聲咁同人LINK到(佢話如果有鬼神護體O個D就唔). 不過, 我都聽佢提過, 佢有做靈修同坐禪...
我都覺得應該係咁樣先對靈性有幫助.
另外, 佢仲同我講, 同天地GE交流, 萬物與人GE關係, 佢都係O係心經度領悟出黎.
哈, 佢真係好厲害!
原帖由 stock 於 2007-11-2 00:24 發表
會不會是

?

其實我都有諗過呢個問題, 不過, 佢所講我GE野, 只係十多句, 但句句非常"中"!
而且, 佢講o個D野真係唔係可以靠"觀察"GA.
原帖由 voice 於 2007-11-2 00:38 發表
佢話我要等佢幫我呀...不過, 佢仲未得閒幫我.
但佢話我要識得靜落黎, 面對自己GE內心, 聽自己心入面GE聲音.
不過, 佢呢D係天賦, 佢只要靜心咁集中精神, 就可以好似"叮"一聲咁同人LINK到(佢話如果有鬼神 ...

大部份有通過修行、靜坐、坐禪…的人,都可以感應到人地想乜!
甚至氣感動作改變一D事,開到一D智慧來解厄!如果都無…可以
透過多行善念來提高正氣感召神佛保祐!避開一D凶險!
原帖由 邵問津 於 2007-11-2 00:46 發表

大部份有通過修行、靜坐、坐禪…的人,都可以感應到人地想乜!
甚至氣感動作改變一D事,開到一D智慧來解厄!如果都無…可以
透過多行善念來提高正氣感召神佛保祐!避開一D凶險!  

係呀, 我都有定期行善, 覺得幫到人真係好開心!
而家都想學坐禪/ 靜坐, 有D興趣咁啦...希望唔難啦!:am11
心存善念.與人方便做善事,定當感召龍天護法在你危難之時!助你逢凶化吉
原帖由 藍布衣 於 2007-11-2 11:35 發表
心存善念.與人方便做善事,定當感召龍天護法在你危難之時!助你逢凶化吉

藍布衣你是學佛的吧??
有空真要多向你請教哩!