香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3526|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

[工作] 【工作】見新工作

哈哈~~師傅好厲害, 一早說過我不會這樣快找到新工作的. 果然如此, 到明天才有新工可見. 嘻嘻, 不過開盤一看, 似乎不成的多....  不知各位有何高見? 請指教^^thank you~~

2007年 7月 20日 11時54分
丁亥年 丁未月 乙卯日 壬午時
時空亡:甲戌旬 申酉空
節氣:小暑中元  陰遁2局
值符天蓬星落7宮  值使休門落2宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   午空  │  未虎  │  申常   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│巳│  六合  │  太陰  │  騰蛇  │酉│
│青│丁 惊門 戊│  開門 壬│  休門 癸│玄│
│ │禽 天芮 丙│  天柱 庚│  天心 戊│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  白虎  │      │  值符  │ │
│辰│  死門 庚│      │  生門 己│戌│
│勾│  天英 乙│     丁│  天蓬 壬│陰│
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  玄武  │  九地  │  九天  │ │
│卯│  景門 丙│  杜門 乙│  傷門 辛│亥│
│合│  天輔 辛│  天沖 己│  天任 癸│后│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   寅朱  │  丑蛇  │  子貴   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

邵問津, 劉克勤作品 奇門遁甲排盤程式 [td]吉格:
第2宮 奇儀相合-儀合 戊癸+開,休,生
得吉門凡事有和之象, 主和解,了結,平局,平分
第4宮 青龍返首 戊+丙
宜就職, 訴訟, 遷移, 求財, 建造百事皆吉, 遇門克宮吉變凶
[tr][td]凶格:
第3宮 奇格 庚+三奇
庚+乙稱合格, 庚+丙為太白入熒, 庚+丁為破格
三奇格出行用兵均大凶
第3宮 日格(伏干格) 庚+地盤日干
主客皆傷, 尤不利主, 這時行兵遠行謀事皆不利
只宜捕捉盜賊或尋找走失之人
回復

水火不容....
哈哈哈~~~
死啦, 唔係一見到我就叫我"等消息啦你"咁呀.............
開盤看了... 都不知去不去見好..
見工會成功.
原帖由 b52 於 2007-7-20 21:33 發表
開盤看了... 都不知去不去見好..

師姐~~好久不見!
呵呵, 人工開得不賴, 試試無妨嘛.
我還未辭現在的工作的 HEEHE
原帖由 左慈 於 2007-7-20 22:11 發表
見工會成功.

左慈師兄, 敢問何以見得?
原帖由 voice 於 2007-7-20 23:17 發表

左慈師兄, 敢問何以見得?

你克住份工啊,我覺得會成功,因為見工件事係好小事~
原帖由 voice 於 2007-7-20 23:16 發表

師姐~~好久不見!
呵呵, 人工開得不賴, 試試無妨嘛.
我還未辭現在的工作的 HEEHE

Hi~好久不見,
估一下人工,開17K嗎?
原帖由 左慈 於 2007-7-21 21:37 發表

你克住份工啊,我覺得會成功,因為見工件事係好小事~

hello~原來如此啊....
不過, 相反, 我認為找工作是一件大事哩. 不過, 我明白你的說法的.
thank you~
原帖由 b52 於 2007-7-22 14:50 發表

Hi~好久不見,
估一下人工,開17K嗎?

暫時未有這麼高, 少一些...再猜一下...^^
TIPS: 我現在的工作, 人工不太高的.
原帖由 voice 於 2007-7-23 08:51 發表

暫時未有這麼高, 少一些...再猜一下...^^
TIPS: 我現在的工作, 人工不太高的.

那麼14K吧
原帖由 b52 於 2007-7-23 20:47 發表

那麼14K吧

其實猜得很接近, 是15K, 所以抱著不妨一試的心態. 不過, 還是師傅最棒, 此工作應該不適合呢.
個盤都起得唔靚-------有D字歪歪斜斜

點會好呢?

HELLO~貍貓.
係啦, 唔知點解D字會變成咁呢? 以形取象, 盤都起得唔靚, 份工都應該唔得....
哈哈~
唔緊要啦, 慢慢黎啦
幫你改靚左個盤。

:am11
呵呵~~多謝苡竹師兄幫忙~

最近一切可好? 祝事事順利啊!