香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2893|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

[工作] 【工作】我明天能否做到一單生意/買賣?

2007年 6月 18日 10時50分
丁亥年 丙午月 癸未日 丁巳時
時空亡:甲寅旬 子丑空
節氣:芒種上元  陽遁5局(報數起局)
值符天蓬星落2宮  值使休門落4宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   申合  │  酉勾  │  戌青   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│未│  九地  │  九天  │  值符  │亥│
│朱│  休門 庚│  生門 己│  傷門 癸│空│
│ │  天柱 乙│  天心 壬│  天蓬 丁│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  玄武  │      │  騰蛇  │ │
│午│戊 開門 丁│      │  杜門 辛│子│
│蛇│禽 天芮 丙│     戊│  天任 庚│虎│
│ │  白虎  │  六合  │  太陰  │ │
│巳│  惊門 壬│  死門 乙│  景門 丙│丑│
│貴│  天英 辛│  天輔 癸│  天沖 己│常│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   辰后  │  卯陰  │  寅玄   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

邵問津, 劉克勤作品 奇門遁甲排盤程式

明天我能否做成一單買賣/生意?
我自己入墓...唔知會唔會做得成呢?

回復

是非多、麻煩多

宜先去財位坐一個時辰才行動
謝謝師兄指點...但係係公司坐咩位係定左架...改唔到 ...
客人跟玄武克住我....真係唔知點樣改變呢樣野....
唔知天日會有咩事發生呢?
生門生住你喎,應該都不會食白果o既
我估兩單以上啦,祝好運

結果是今天一單生意也沒有做到....是非也沒有.
不知道明天又會怎樣呢?
2007年 6月 19日 21時26分
丁亥年 丙午月 甲申日 乙亥時
時空亡:甲戌旬 申酉空
節氣:芒種中元  陽遁3局
值符天輔星落2宮  值使杜門落2宮
│╲   寅青  │  卯勾  │  辰合   ╱│
│丑│  九地  │  九天  │  值符  │巳│
│空│  生門 癸│  傷門 戊│  杜門 己│朱│
│ │  天任 己│  天沖 丁│  天輔 乙│ │
│ │  玄武  │      │  騰蛇  │ │
│子│  休門 丙│      │  景門 丁│午│
│虎│  天蓬 戊│     庚│  天英 壬│蛇│
│ │  白虎  │  六合  │  太陰  │ │
│亥│  開門 辛│  惊門 壬│庚 死門 乙│未│
│常│  天心 癸│  天柱 丙│禽 天芮 辛│貴│
│╱   戌玄  │  酉陰  │  申后   ╲│

嘩...入墓,青龍逃走,我中過招喇.
之前約左人出黎,對方有青龍逃走,真係會半路走人.
今次我克住生門唔知又會點呢?
睇左呢個盤,我睇天日又一單生意都做唔到啦~
你的專業知識不足, 外表儀容也不好, 應先在這些方面著手改善, 將空亡填實, 才有可能撥開雲霧見青天.
原帖由 大江魚 於 2007-6-20 14:07 發表
你的專業知識不足, 外表儀容也不好, 應先在這些方面著手改善, 將空亡填實, 才有可能撥開雲霧見青天.

魚師兄說得沒錯,這兩方面我的確不是太好,一定要改了~
今天沒有開單.約左個客睇車位,睇左十分鐘就走左.
唔知我天日又有冇單開呢?
2007年 6月 20日 22時29分
丁亥年 丙午月 乙酉日 丁亥時
時空亡:甲申旬 午未空
值符天禽星落9宮  值使死門落8宮
│╲   寅空  │  卯虎  │  辰常   ╱│
│丑│  九天  │  值符  │  騰蛇  │巳│
│青│  開門 丁│庚 休門 乙│  生門 壬│玄│
│ │  天英 己│禽 天芮 丁│  天柱 乙│ │
│ │  九地  │      │  太陰  │ │
│子│  惊門 己│      │  傷門 辛│午│
│勾│  天輔 戊│     庚│  天心 壬│陰│
│ │  玄武  │  白虎  │  六合  │ │
│亥│  死門 戊│  景門 癸│  杜門 丙│未│
│合│  天沖 癸│  天任 丙│  天蓬 辛│后│
│╱   戌朱  │  酉蛇  │  申貴   ╲│

有機會, 但你自己落空亡, 不專心, 掛著感情事
找你上司一起去吧! 起碼他比你專業, 唔會口疾疾.
找同事反而會累了你.
┌─────────────────────────┐
│ 2007年 6月 20日 22時29分    (手動設掛)    │
│ 生開閣術數社 www.shaowenjin.com         │
│ 作者:劉克勤  http://hk.geocities.com/lhk1073/     │
│ 丁亥年 丙午月 乙酉日 丁亥時  日空亡:午未 │
└─────────────────────────┘
        離宮:火山旅         兌宮:雷山小過 (遊魂)
六神 伏神   本    卦          變    卦
玄武      兄弟巳火 ▅▅▅▅▅   ○→ 子孫戌土 ▅▅ ▅▅  
白虎      子孫未土 ▅▅ ▅▅      妻財申金 ▅▅ ▅▅  
騰蛇      妻財酉金 ▅▅▅▅▅ 應    兄弟午火 ▅▅▅▅▅ 世
勾陳 官鬼亥水 妻財申金 ▅▅▅▅▅      妻財申金 ▅▅▅▅▅  
朱雀      兄弟午火 ▅▅ ▅▅      兄弟午火 ▅▅ ▅▅  
青龍 父母卯木 子孫辰土 ▅▅ ▅▅ 世    子孫辰土 ▅▅ ▅▅ 應

驛馬-亥 桃花-午 日祿-卯 貴人-子,申

明天著紅色、粉紅色衣服,約客在午時睇樓,機會好些
今日都係冇單開~
唔知明天會怎樣?
2007年 6月 21日 22時2分
丁亥年 丙午月 丙戌日 己亥時
時空亡:甲午旬 辰巳空
值符天心星落4宮  值使開門落2宮
│╲   寅青  │  卯空  │  辰虎   ╱│
│丑│  值符  │  騰蛇  │  太陰  │巳│
│勾│  死門 辛│  惊門 丙│  開門 癸│常│
│ │  天心 己│  天蓬 丁│  天任 乙│ │
│ │  九天  │      │  六合  │ │
│子│  景門 壬│      │  休門 戊│午│
│合│  天柱 戊│     庚│  天沖 壬│玄│
│ │  九地  │  玄武  │  白虎  │ │
│亥│庚 杜門 乙│  傷門 丁│  生門 己│未│
│朱│禽 天芮 癸│  天英 丙│  天輔 辛│陰│
│╱   戌蛇  │  酉貴  │  申后   ╲│

客人入墓,明天應該可勉強開單.
今日冇開單∼