香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3211|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

請各位版主幫一幫我,指點一下我啊

小弟初來報到先同各位大師打個招呼先
最近這兩年來小弟可以說是陷入了人生的最低點了
上年的大學公開試失左手入唔到大學,向鍾意的人表白又被拒絕
小弟想問幾條問題啊

1)小弟的命格真的是那麼不好的嗎?
2)小弟想知道自己的姻緣會何時到來啊同埋何時會結婚呢
  (因為我好像冇乜異性緣咁)
3)小弟想知道我將來應該去做邊一行先比較適合我呀;)
4)小弟想問一下我一生的財運是如何的啊

抱歉了啦好像問的太多了,有勞大家了

咁我再補一個出生日期啦@@
我出生係西曆公元1986年12月8日 辰時 出世

國曆:  75 年   12 月  8 日   辰 時生(台灣的曆法)     性別:          男 性
農曆:  75 年   11 月  7 日   辰 時生                        虛歲:          21 歲

八字:     時          日          月          年         大運:  11 ~ 20  辛丑
           柱          柱          柱          柱                 21 ~ 30  壬寅
           :          :          :          :                 31 ~ 40  癸卯
           七                      偏          比                 41 ~ 50  甲辰
           殺                      財          肩                 51 ~ 60  乙巳
           壬          丙          庚          丙                 61 ~ 70  丙午
           辰          戌          子          寅                 71 ~ 80  丁未
         癸乙戊      丁辛戊          癸      戊丙甲               81 ~ 90  戊申
         正正食      劫正食          正      食比偏               91 ~ 100 己酉
         官印神      財財神          官      神肩印                             

大運:     91      81      71      61      51      41      31      21      11   
           傷      食      劫      比      正      偏      正      七      正   
           官      神      財      肩      印      印      官      殺      財   
           己      戊      丁      丙      乙      甲      癸      壬      辛   
           酉      申      未      午      巳      辰      卯      寅      丑   
             辛  戊壬庚  乙丁己    己丁  庚戊丙  癸乙戊      乙  戊丙甲  辛癸己
             正  食七偏  正劫傷    傷劫  偏食比  正正食      正  食比偏  正正傷
             財  神殺財  印財官    官財  財神肩  官印神      印  神肩印  財官官

回復

國曆:  75 年   12 月  8 日   辰 時生                     性別:          男 性
農曆:  75 年   11 月  7 日   辰 時生                     虛歲:          21 歲
沒貼錯吧75年=31歲了.更正一下才好.
冇貼錯呀
上面果個係用台灣的曆法寫我的出生日期姐
:cool:
咁我再補一個出生日期啦@@
我出生係西曆公元1986年12月8日 辰時 出世;)

不算不好, 只是有點義氣過頭,
幫朋友也要考慮自己的處境.

宜早立志向, 以免荒廢年輕歲月.

此命並不主富, 財對你來說並非重點.
對你來說最重要是學問
和文憑

看來應頗合入大公司或政府, 公家機構
原帖由 小風 於 2006-3-21 23:48 發表
不算不好, 只是有點義氣過頭,
幫朋友也要考慮自己的處境.

宜早立志向, 以免荒廢年輕歲月.

此命並不主富, 財對你來說並非重點.
對你來說最重要是學問
和文憑

看來應頗合入大公司或政府, 公家機構

先多謝小風版主的回答啦
我仲想知我的感情運係點架,我會係幾多歲時我o既正緣才會到呀...
係未來幾年我又會唔會有桃花源運呀,我真正的女神會係個點樣o既人呀
有勞各位版主再為小弟解答一下問題呀,唔該晒您地呀
唔知小風版主可唔可以再為小弟解決一下疑問呢;)唔該晒
丙火生於仲冬,七殺當令掛時,以土為用...入了壬寅...黑二十年啦~
乙已之後就肥仔啦~
原帖由 saninhk 於 2006-3-27 21:11 發表
丙火生於仲冬,七殺當令掛時,以土為用...入了壬寅...黑二十年啦~
乙已之後就肥仔啦~

可唔可以講得白D呀=.=
我中文唔係幾好架咋..THX∼
對不起~
入了21歲,黑足20年,呢二十年容易唔得老細like,比人插,
但係個格局算靚~可能係做到前線manager級~呢20年比較不得志
到51歲才好~04年是否比較好的一年?
原帖由 saninhk 於 2006-3-27 22:08 發表
對不起~
入了21歲,黑足20年,呢二十年容易唔得老細like,比人插,
但係個格局算靚~可能係做到前線manager級~呢20年比較不得志
到51歲才好~04年是否比較好的一年?

@@係呀03-04年係比較好架∼
咁30-40歲呢段時間我又會唔會好黑仔架=.=?
咁我仲想問下我幾時會拍拖呀(初戀),我到而家都仲未拍過拖架,我想知我的感情運會唔會好波折架><
唔知可唔可以再解答下我的問題呀thx∼∼∼∼∼∼∼∼
又唔係好黑~~不過唔會有太大進步~~
上年行桃花~
如果無,就都可能要到2010先有true love啦
31歲之後結婚~41之後又可能離婚~
原帖由 saninhk 於 2006-3-28 16:50 發表
又唔係好黑~~不過唔會有太大進步~~
上年行桃花~
如果無,就都可能要到2010先有true love啦
31歲之後結婚~41之後又可能離婚~

先多謝saninhk兄的指教∼
咁係咪係我24歲果年先會遇到我的true love呀?
咁我仲想問下我的true love會係邊到遇到,而佢又會係一個點樣的人呀∼

希望saninhk兄可以再次為我解答啦thx∼∼∼∼∼∼∼