香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 11586|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

[感情] 我係唔係二奶命?

以下是我自己用Program所排的盤
可以知道我的真命天子已出現了嗎? 我係唔係註定哩世都嫁唔去..
就算嫁得出都要做人二奶架?! (曾經有個人咁同我講...好down)
請指教?

時空亡:甲戌旬 申酉空
節氣:小暑中元  陰遁2局
值符天蓬星落4宮  值使休門落8宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   子勾  │  丑青  │  寅空   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│亥│  值符  │  九天  │  九地  │卯│
│合│  傷門 己│  杜門 辛│  景門 乙│虎│
│ │  天蓬 丙│  天任 庚│  天沖 戊│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  騰蛇  │      │  玄武  │ │
│戌│  生門 癸│      │  死門 丙│辰│
│朱│  天心 乙│     丁│  天輔 壬│常│
│ │  太陰  │  六合  │  白虎  │ │
│酉│  休門 壬│丁 開門 戊│  惊門 庚│巳│
│蛇│  天柱 辛│禽 天芮 己│  天英 癸│玄│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   申貴  │  未后  │  午陰   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

甲申旬午未空  月將:未

父 丁亥 合
  子  午 陰◎
  財 己丑 青☉

合 常 陰 合
  亥 辰 午 亥
  辰 酉 亥 乙

勾 青 空 虎  
  子 丑 寅 卯  
 合亥     辰常 
 朱戌     巳玄 
  酉 申 未 午  
  蛇 貴 后 陰  

邵問津, 劉克勤作品 奇門六壬排盤程式
回復

你都幾神奇喎
複製到連時間都刪除埋
那問事時間唔見得人的要刪除埋
留個時間係到好難的
用  select all --> copy --> paste 已經搞點快手快腳, 你硬係要搞噤多野姿姿整整
你問野問得無誠意喎
點好呢.............

之前你好似問過野喎, 呵...
snowman這名係邊到見過呢
用心法睇,

你的緣份是無始而有終.
是特然而來,
或者是有其他機緣來成就的.
應有異於一般的自由戀愛.
例如是相親

閣下以乎是用自己的出生年月日時來起盤的.
所以才隱去了年月日時.

這裡有點誤會了, 用奇門或六壬的話, 其實一
般都不會用出生的年月日時. 多數會用問事
時間來起的. 如你有興趣再問下去的話, 請
補上一盤.

我重新貼上正確的問事盤吧!

2006年 3月 13日 17時30分
丙戌年 辛卯月 辛丑日 丁酉時
時空亡:甲午旬 辰巳空
節氣:驚蟄中元  陽遁7局
值符天蓬星落4宮  值使休門落4宮
│╲   未青  │  申空  │  酉虎   ╱│
│午│  值符  │  騰蛇  │  太陰  │戌│
│勾│  休門 辛│  生門 己│  傷門 癸│常│
│ │  天蓬 丁│  天任 庚│  天沖 壬│ │
│ │  九天  │      │  六合  │ │
│巳│  開門 乙│      │  杜門 丁│亥│
│合│  天心 癸│     丙│  天輔 戊│玄│
│ │  九地  │  玄武  │  白虎  │ │
│辰│  惊門 戊│丙 死門 壬│  景門 庚│子│
│朱│  天柱 己│禽 天芮 辛│  天英 乙│陰│
│╱   卯蛇  │  寅貴  │  丑后   ╲│

2006年 3月 13日 17時30分
丙戌年 辛卯月 辛丑日 丁酉時
甲午旬辰巳空  月將:亥

財 癸卯 蛇
  官  巳 合◎
  父 乙未 青☉

合 蛇 貴 陰
  巳 卯 寅 子
  卯 丑 子 辛

青 空 虎 常  
  未 申 酉 戌  
 勾午     亥玄 
 合巳     子陰 
  辰 卯 寅 丑  
  朱 蛇 貴 后  

上面搞乜鬼起到亂七八糟??
沒有了開頭,也就沒了早段,
這樣對預測有不敬之象啊!

根據如此象應,不用開盤就知要遲婚,
否則必離一次!而且嫁要離過婚、年
紀大很多的人添!所以,我們對術數
預測務必誠心啊!否則兆頭不好就要
應數啊!
各位高人...真係唔好意思...好對唔住...
因我才疏學淺..咩都唔係好識...所以唔知道咁多規舉...對唔住...
至於snowman哩個名...無咩特別je...見到眼前有隻雪人綿花糖...就用左哩個名lor ^__^

至於邵師傅講0既...甚實之前都有位師傅咁同我講過...一定要嫁一個年紀大過我...最好離過婚0既人...不過佢又補多句話我天生係二奶命...
而我之前拍親拖...又真係應晒佢哩句woo...所以想知自己係唔係真係無大婆命lor

再排一盤如下:
2006年 3月 14日 9時28分
丙戌年 辛卯月 壬寅日 乙巳時
時空亡:甲辰旬 寅卯空
節氣:驚蟄中元  陽遁7局
值符天芮星落6宮  值使死門落3宮
│╲   亥空  │  子虎  │  丑常   ╱│
│戌│  白虎  │  玄武  │  九地  │寅│
│青│  惊門 己│  開門 癸│  休門 丁│玄│
│ │  天任 丁│  天沖 庚│  天輔 壬│ │
│ │  六合  │      │  九天  │ │
│酉│  死門 辛│      │  生門 庚│卯│
│勾│  天蓬 癸│     丙│  天英 戊│陰│
│ │  太陰  │  騰蛇  │  值符  │ │
│申│  景門 乙│  杜門 戊│丙 傷門 壬│辰│
│合│  天心 己│  天柱 辛│禽 天芮 乙│后│
│╱   未朱  │  午蛇  │  巳貴   ╲│

2006年 3月 14日 9時28分
丙戌年 辛卯月 壬寅日 乙巳時
甲午旬辰巳空  月將:亥

子 壬寅 玄
  父 丙申 合
  子 壬寅 玄

玄 合 空 貴
  寅 申 亥 巳
  申 寅 巳 壬

空 虎 常 玄  
  亥 子 丑 寅  
 青戌     卯陰 
 勾酉     辰后 
  申 未 午 巳  
  合 朱 蛇 貴  

傻女0黎0家!要應數又要化解婚姻不利,
嫁個離過婚而又愛你的人有乜問題呢?
最緊要是他對你好就得!而且,現代人
離過婚好平常,相反看,就因為他離過
婚,就更能夠明白婚姻、更明白女性……
這樣不是更好溝通嗎?不介懷這樣的小
事,婚姻快樂方為真、實在啊!

另外我再解釋下,與離過婚的男性結合,
就等同古時所謂偏房!!即現今的二奶
命啦!搞清楚就不會介懷…!

經過多位高手解釋了這樣詳細,現在你
應該很滿意吧!

祝你事事順心!
改运好啦,这样算不如算八字
原帖由 邵問津 於 2006-3-14 12:04 發表
傻女0黎0家!要應數又要化解婚姻不利,
嫁個離過婚而又愛你的人有乜問題呢?
最緊要是他對你好就得!而且,現代人
離過婚好平常,相反看,就因為他離過
婚,就更能夠明白婚姻、更明白女性 ...

其實我真的不介意將來的伴侶係曾結過婚...就算佢已經有仔女都唔介意...
年齡更加唔係一個問題....越大越好tim...

最怕只係...我要做人地0既第三者......咁...就好慘啦...
我慘時...人地又慘...何必呢...

我突然咁concern哩個問題...係因為...唔知點解...無論我幾努力...都好似擺脫唔到做人第三者0既命運...所以先想問下各高人0既意見je
我突然咁concern哩個問題...係因為...唔知點解...無論我幾努力...都好似擺脫唔到做人第三者0既命運...所以先想問下各高人0既意見je

這個是你條命問題
咁...我係唔係應該要應天命...去做人第三者?!
原帖由 snowman 於 2006-3-14 15:10 發表

其實我真的不介意將來的伴侶係曾結過婚...就算佢已經有仔女都唔介意...
年齡更加唔係一個問題....越大越好tim...

最怕只係...我要做人地0既第三者......咁...就好慘啦...
我慘時...人地又慘...何必呢. ...

假如係選擇嫁一個離左婚的男人,咁又同第三者有乜關係呀?
離左婚,就無左感情,另結新歡,那新娘子就當係"大婆"啦,仲二咩奶
行出街,撞番老公個舊老婆,鍾意咪講句笑,唔鐘意咪扮睇唔到囉
其實人地都離左婚,仲會介意D咩,係你諗埋一邊之麻

比d信心自己啦!
拍拖時做人第三者,唔等於結婚都一樣
過去係咁,未必以後都係咁,某程度上都有人為的因素o既

比d信心自己啦!
拍拖時做人第三者,唔等於結婚都一樣
過去係咁,未必以後都係咁,某程度上都有人為的因素o既

這句話有點問題
我都講過啦, 如你條命生出係噤就係噤
妻財子祿天註定
即係你無大婆命就係無大婆命
命係要你嫁個離過婚的男人就是這樣, 有什麼出奇
你慘得過有些女人天生老公要有幾個老婆
難道就沒半點人為因素?
不如閣下又估下我會不會出席邵師傅那個行山活動?估中話你好野

況且真係註定的話,就可以坦然接受了嗎?
我直情有個超靚的女同學一心做人二奶,但每個人諗法不同,感受都唔同,唔可以一概而論啊
離過婚又點?! 只要佢已經係同佢前妻清清楚楚0既...
而佢又真係愛我...咁就OK啦..

最怕...我係到最後先知...其實自己先係第三者咋!....好似我以家咁
況且....我唔信命...就唔會係度啦!...最怕我只係天生一副"胡利"格je...

你怕做第三者啫
容易啦! 得閒見到邊條仔鍾意想跟他拍拖, 上來睇下邊位師兄高抬貴手可幫下你問兩句睇下佢有無女朋友
原帖由 狸貓 於 2006-3-15 20:00 發表
難道就沒半點人為因素?
不如閣下又估下我會不會出席邵師傅那個行山活動?估中話你好野

況且真係註定的話,就可以坦然接受了嗎?
我直情有個超靚的女同學一心做人二奶,但每個人諗法不同,感受都唔同,唔可以 ...

你仲細見世面無我們那麼多
如果樣樣事情好像你這樣想努力一定會成功
那就不會有那麼多人投訴他這不如意那不如意

我依然都是這句話並要強調一點點
妻財子祿天註定
你努力的只有天註定那麼多
你努力過籠做多了就會有反效果(破財, 健康, 家庭, 朋友等)
你不努力是什麼都沒有
有人努力可做特首
有人努力可做富翁
有人努力只可做平民
有些人你踢極他他也只是個乞丐
你要斗氣特登不去做某些事, 有時可以有時不可以, 因你會抵不住頸而去做你應做的事, 這是天生的看八字可看到
所以孔夫子都這樣說----君子知命而有所進退
非也非也~
不肯定你的說法是不是:連反抗命運都是命運的安排。
如果是的話,這一點又怎能否定呢?因為連證明的基礎都沒有
「三角形有三隻角」請問怎樣能否定?這是套套邏輯,永遠不可能錯的

我不需要論證人可以靠自己努力就完全成功,這一點連我都不信
我想說,沒有百分百的「命中註定」,這裡是指命理,難道命理等如命運?命理都不是完美,都有不精確的時侯
所以這才衍生出一點空間讓人努力發揮的機會!

到底閣下相信命運,還是相信命理?這可要分清楚啊
要不然,怎麼不來一次奇門預測我會不會出席邵師傅的行山活動?
那你首先請解釋:
1. 什麼是命理
2. 什麼是命運

你要知道命和運是指兩種東西
而命理又和命, 運指的又是另一東西
原帖由 劉克勤 於 2006-3-15 21:16 發表
你怕做第三者啫
容易啦! 得閒見到邊條仔鍾意想跟他拍拖, 上來睇下邊位師兄高抬貴手可幫下你問兩句睇下佢有無女朋友

我覺得劉老師回答狸貓答得好好...我亦都很應同---"君子知命而有所進退"

不過多謝劉老師的提議...真的是一個好方法!!