香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4311|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

[2011年12月] 「一局多斷」深造學生題目:一女自身感情健康財運工作…

2007年 12月 27日 20時3分
丁亥年 壬子月 乙未日 丙戌時
時空亡:甲申旬 午未空
節氣:冬至上元  陽遁1局
值符天沖星落8宮  值使傷門落2宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   申貴  │  酉后  │  戌陰   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│未│  太陰  │  六合  │  白虎  │亥│
│蛇│  休門 乙│壬 生門 己│  傷門 丁│玄│
│ │  天英 辛│禽 天芮 乙│  天柱 己│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  騰蛇  │      │  玄武  │ │
│午│  開門 辛│      │  杜門 癸│子│
│朱│  天輔 庚│     壬│  天心 丁│常│
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  值符  │  九天  │  九地  │ │
│巳│  惊門 庚│  死門 丙│  景門 戊│丑│
│合│  天沖 丙│  天任 戊│  天蓬 癸│虎│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   辰勾  │  卯青  │  寅空   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

2007年 12月 27日 20時3分
丁亥年 壬子月 乙未日 丙戌時
甲午旬辰巳空  月將:丑

財 乙未 蛇⊙
  財 戊戌 陰
  財 辛丑 虎

虎 陰 陰 蛇
  丑 戌 戌 未
  戌 未 未 乙

貴 后 陰 玄  
  申 酉 戌 亥  
 蛇未     子常 
 朱午     丑虎 
  巳 辰 卯 寅  
  合 勾 青 空  

邵問津, 劉克勤作品 奇門六壬排盤程式

請回答:

.
回復

女子:長髮女子.高挑身形,貪靚,溫柔,體貼,有潔癖,愛完美者.喜歡食野同旅遊
這女子在感情上佢不喜歡男友.成日鬧佢唔識氹佢,成日掛住做(工作上),無咩愉樂.女方選擇離開分手格局.其實有男仔喜歡佢,會比佢細或下屬.
健康:生體方面就無咩大問題,只係成日有D累.
財運:成日想好多途徑想搵多D錢,點知洗錢多過搵錢.
工作:好在仲有份工照住,都係自己想做的工作,但同上級D關係唔係禁好.
今年:其實幾樣方面都唔係禁好,受到外力影響,無法專心做自己的事情.
此女五官端正,貪靚,温柔,喜歡旅行亦享受飲食!
其男友應為主任甚至經理級愛說話性格衝動!現階段與男友之感情關係不太好,經常責罵男友,此女應短期內離開男友!
健康無大問題!
財運欠順!想賺錢或儲錢但財來財去!
工作不錯,應從事家俬,木材等工作,公司可以說有點亂(管理,文件及貨物),與上司關係不太好!
看到幾多都可以說出來!
貪玩貪靚多野唸,唔抵得悶,中意識埋啲無謂人搞小圈子。
對男人奄尖兼要求甚高,成日要人陪,郁啲嗌分手,一個唔覺意同男友老死搞埋一起都未定!
讀書唔多掂,讀完啲野好快唔記得曬,文化一般般,打份工執頭執尾企多過坐,一個字,辛苦!
健康貌似血氣不是太足,視力不佳。同父母關係麻麻。
千祈唔好做生意,掂咩衰咩。
長髮.,貪靚,愛浪漫,奄尖,,唔做家務,大小姐脾氣
感情唔好,男方受不了,女方要求高
正偏財運都一般
從事木的行業,做助手,工作環境雜亂,有重型機械
各師兄也很厲害
結果:這個答案最接近!

貪玩貪靚多野唸,唔抵得悶,中意識埋啲無謂人搞小圈子。
對男人奄尖兼要求甚高,成日要人陪,郁啲嗌分手,一個唔覺意同男友老死搞埋一起都未定!
這個應該無!但貪靚仔…喜新厭舊是真!
讀書唔多掂,讀完啲野好快唔記得曬,文化一般般,打份工執頭執尾企多過坐,一個字,辛苦!
健康貌似血氣不是太足,視力不佳。同父母關係麻麻。
千祈唔好做生意,掂咩衰咩。 ...
superman 發表於 2011-12-17 01:16

好有連貫性…這個答案好近…實在測得不錯!
好野~奪得第一屆邵康節金獎~
好野~奪得第一屆邵康節金獎~
superman 發表於 2012-1-3 00:56

恭喜…頒個【邵康節金獎】給你!   
明師出高徒…