香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2554|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

[解夢] 一星期夢了3次自己死了, 會有咩事 ?

3個夢都唔同不過好清晰, 頭2個係同一晚發的, 不過都係講我死左.
1) 夢到自己開車上山, 跟住趺落山, 趺既時候出現左好多影像, 不過
    唔記得係乜, 只係記得自己話"見返咁多以既事, 今次一定死喇"
2) 同女友回家, 家中有一男孩(印象中係現實不同住的表弟)在我入門時
    指著門口說我後面有牛頭人, 之後個影像就係我同女友講其實我死左喇.
3) 我出現係一個好多人既類似醫院既地方, 有人同我講其實果道係地府既醫院,
    現實既人昏迷緊就會係果道醫, 醫得好就唔會死, 可以上返去, 係果道我仲好清
    晰記得識左個女仔tim, 不過未到我睇醫生就醒左.

係咪會有咩事,  我好少發夢咁清晰的, 好擔心.:am06

2006年 1月 21日 10時10分
乙酉年 己丑月 庚戌日 辛巳時
時空亡:甲戌旬 申酉空
節氣:大寒上元  陽遁3局
值符天輔星落6宮  值使杜門落2宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   子蛇  │  丑貴  │  寅后   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│亥│  白虎  │  玄武  │  九地  │卯│
│朱│  生門 辛│  傷門 丙│  杜門 癸│陰│
│ │  天心 己│  天蓬 丁│  天任 乙│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  六合  │      │  九天  │ │
│戌│  休門 壬│      │  景門 戊│辰│
│合│  天柱 戊│     庚│  天沖 壬│玄│
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  太陰  │  騰蛇  │  值符  │ │
│酉│庚 開門 乙│  惊門 丁│  死門 己│巳│
│勾│禽 天芮 癸│  天英 丙│  天輔 辛│常│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   申青  │  未空  │  午虎   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

邵問津, 劉克勤作品 奇門遁甲排盤程式 吉格:
第2宮 三詐五假-地假 杜門+丁,己,癸+九地,太陰,六合
宜潛藏, 埋伏, 逃亡, 謀探私事
五假借銳氣來用事,事情符合其氣則有利,否則不利,忌迫墓
第8宮 九遁-龍遁 乙+開,休,生+癸
宜掩捕敵人, 水戰, 修橋, 穿井
第8宮 三詐五假-真詐 三吉門+三奇+太陰
宜經商, 遠行, 婚嫁, 運籌機謀, 選擇時空百事皆吉
第8宮 三奇之靈 開,休,生+乙,丙,丁+太陰,六合,九天,九地
共臨其方位, 為吉道清靈, 用事俱吉
第9宮 三奇貴人升殿 丙+離宮
百事可為

凶格:
第1宮 三奇受刑 丙,丁+坎宮
三奇受刑這時不可行動
星返吟
回復

我估下.....thanks

你份工要走來走去.最近幾辛苦

財運麻麻

如有女友.佢可能會比人追求
[quote] fvv  在 2006-1-21 14:20 發表:

我估下.....thanks

你份工要走來走去.最近幾辛苦 --->唔算, 仲好閒呀

財運麻麻 ----> 剛出雙糧, 公司傳閒年28前有花紅出, 都算唔差

如有女友.佢可能會比人追求 ----- 呢個唔多覺, 不過我會多加留意.

謝:cm09
我看不出有些什麼大禍!
但見您的財在丙戍年來臨時, 會受大沖激.
如此, 這段時間不要用"大"錢, 凡是數目大的, 皆宜三思

另外, 您會有貴人相助去令您的一些求謀得以順遂如願。
但同時您想的會最後與事實背道而馳。
僅可求得小財。
如是者, 即使遇到不可多得的貴人, 都宜小心, 不要一廂情願.

格局是:奇逢羅網: 宜隱藏、修道、避災。

BTW, 請問您出生年月份是什麼呢?
突然有個奇怪想法....如下

上山又落山 (升跌)
門後牛     (牛巿)
咁會唔會同炒股有關

都系靠估..........thanks
大江魚  在 2006-1-23 08:45 PM 發表:

我看不出有些什麼大禍!
但見您的財在丙戍年來臨時, 會受大沖激.
如此, 這段時間不要用"大"錢, 凡是數目大的, 皆宜三思

另外, 您會有貴人相助去令您的一些求謀得以順遂如願。
但同時您想的會最後與 ...

是否即是萬事要低調 :cm08
另外我是 78年 9月1 出生的, 來年會否有什麼不好的事發生呢 ? :cm09