香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8191|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

[射覆] 一件事

睇唔睇到系件咩事

2005年 12月 11日 6時30分
乙酉年 戊子月 己巳日 丁卯時
時空亡:甲子旬 戌亥空
節氣:大雪中元  陰遁7局
值符天柱星落1宮  值使惊門落4宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   辰勾  │  巳青  │  午空   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│卯│  玄武  │  白虎  │  六合  │未│
│合│  惊門 乙│  開門 壬│  休門 辛│虎│
│ │  天任 辛│  天沖 丙│  天輔 癸│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  九地  │      │  太陰  │ │
│寅│  死門 丁│      │  生門 丙│申│
│朱│  天蓬 壬│     庚│  天英 戊│常│
│ │  九天  │  值符  │  騰蛇  │ │
│丑│  景門 己│  杜門 戊│庚 傷門 癸│酉│
│蛇│  天心 乙│  天柱 丁│禽 天芮 己│玄│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   子貴  │  亥后  │  戌陰   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

甲子旬戌亥空  月將:寅

官 丁卯 合
  官 丙寅 朱
  兄 乙丑 蛇

合 勾 青 空
  卯 辰 巳 午
  辰 巳 午 己

勾 青 空 虎  
  辰 巳 午 未  
 合卯     申常 
 朱寅     酉玄 
  丑 子 亥 戌  
  蛇 貴 后 陰  

邵問津, 劉克勤作品 奇門六壬排盤程式
回復

是否你見到: :am04

看來不是好野 >傷.病.死.:am05
你在看電視,內容與政府人員的口舌有關。

:am20
1) 您和一個女仔一起
2) 有人與軍警衝突, 為的事錢/產業
3) 當事人死了, 埋葬了, 3個人!
時空亡:甲子旬 戌亥空
節氣:大雪中元  陰遁7局
值符天柱星落1宮  值使惊門落4宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   辰勾  │  巳青  │  午空   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│卯│  玄武  │  白虎  │  六合  │未│
│合│  惊門 乙│  開門 壬│  休門 辛│虎│
│ │  天任 辛│  天沖 丙│  天輔 癸│ │
│ │  九地  │      │  太陰  │ │
│寅│  死門 丁│      │  生門 丙│申│
│朱│  天蓬 壬│     庚│  天英 戊│常│
│ │  九天  │  值符  │  騰蛇  │ │
│丑│  景門 己│  杜門 戊│庚 傷門 癸│酉│
│蛇│  天心 乙│  天柱 丁│禽 天芮 己│玄│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   子貴  │  亥后  │  戌陰   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

甲子旬戌亥空  月將:寅

官 丁卯 合
  官 丙寅 朱
  兄 乙丑 蛇

合 勾 青 空
  卯 辰 巳 午
  辰 巳 午 己

勾 青 空 虎  
  辰 巳 午 未  
 合卯     申常 
 朱寅     酉玄 
  丑 子 亥 戌  
  蛇 貴 后 陰  

邵問津, 劉克勤作品 奇門六壬排盤程式

毫無範圍的一件事…!?

1. 假如你自己的事,則與電腦、書本文件…有關!
2. 假如和你無自己的事,則與破財、死傷…甚至與土地有關!

:am17
其實系咁ge.我在新聞中看到.在交通意外而一家三口loss之不幸事件.所以用當時時間起盤.睇下有無玄機.分別36.35和5歲.新田.大約在北方.這種共發性而又有近親關連之意外事件交少有.而又tatol loss連人.有參考價值.特別在意外和災難方便
漏左......各位可否再進一步分析.睇睇有無特別野
大江魚  在 2005-12-13 12:53 AM 發表:

1) 您和一個女仔一起
2) 有人與軍警衝突, 為的事錢/產業
3) 當事人死了, 埋葬了, 3個人!

:cm15
fvv  在 2005-12-13 10:49 AM 發表:

漏左......各位可否再進一步分析.睇睇有無特別野

對您好似有啟示...
您是否有個女友?
哈哈....下次出個專題時.就話你知.....thanks
咁可唔可以講下.邊點顯示了這麼重之意外
大江魚  在 2005-12-13 11:35 PM 發表:

對您好似有啟示...
您是否有個女友?

若您有女友的話, 就要好好咁堅固大家的感情了, 特別是06年.
愛情要經得起考驗才會成熟!
fvv  在 13-12-2005 10:49 發表:

各位可否再進一步分析.睇睇有無特別野

2. 假如和你無自己的事,則與破財、死傷…甚至與土地有關!

承上所言,好明顯這是陰宅風水出事啦…!所謂:陰宅出事滅人丁…!:cm03
fvv  在 2005-12-13 11:50 PM 發表:

哈哈....下次出個專題時.就話你知.....thanks
咁可唔可以講下.邊點顯示了這麼重之意外

Fvv你醒...這盤咁凶,不要應入此盤.:cm03
jenny你好好人........thanks

我覺得以研究態度去.無咩凶唔凶ge.想大家都為好奇而去玩術數.如果咁多野都要驚.點可以繼續下去.實在有幾多可怕野ge..................

希有心人能指出盤或赴中.有甚麼兇處.讓我可學下啦.......thanks a lot
覆:Fvv.  

簡單解說:盤凶不是不測卦或不回應.

而是說話上會避忌:例如:有關口要過.看來不大理想.

[ Last edited by jenny on 2005-12-17 at 12:57 ]
jenny姐.你好
我無惡意ge...我覺得你太緊張.同太投八.術數只是一種遊戲或預測技術.絕唔會百分百測得對.所為好事或凶劍是不一定會發生.測者雖然可影響被測者一些決定.但對事件始終都是無發控制.........
咁測到一些凶事又點.你想想是否你唔測佢.佢就唔會發生呢.咁又會關預測者咩事......
但如果用占卜.擇日吹旺.風水轉運...咁就可能會拉上左少少關連.........
至於漏天機.如果天機不可漏.咁術數又點可存在.大可來過xxxxxxx.............
至於測到贏錢馬就病.應是巧合.如一位高手所言.命受不起財.但太可別一邊劫財.又何來病痛.如果是的話.相反咁就可以用血光去換金錢啦...哈哈............
外應以梅花易數說法.是借助外面同時發生之感應.來推測事件.因萬物都有感應.外應不是八赴.測事者唔會無情情八赴ge.........
除非測的是自已或身邊之事.咁本身以是事的一部分.又唔需再八赴啦.........
八赴在風水中可能出現得多d.測到d有利方位.用這個方位做事就可叫八赴..........
你是高手.人心地又好.但太心境太沈重啦..............thanks
唔好玩纙緝la。

如果錦理智,就唔係術數。

看來你與 "機"還有很遠距離!

你不看透這點,還差很遠。

:am20
我系新手.再發d個人意見

易......變易之理........萬物都有一定之理去依隨...........
絕大部份事物都有自己之理.一定包括術數.點解...奇門點設計出來ge.咁當言系有高人.在日常生活中.慢慢設計.實驗.改良而得出..........相信不會是仙人指路ge......
當言世上有d不合常理之事.但絕大部份事物之發生和演變都有它常理.咁我們應立於多數還是少數方呢.................
動用術數.會比劫為兄弟劫財這類.咪又系子平在實驗得出ge理.你去分析盤時.排盤時.用到之方法.又是有它一條條道理...........
就算奇門創制者.咪一樣要經過生老病死這人生一定之理...........
所以提出壬可預測.都一定有其理據.......除非系先知或神啦.咁就唔需要.因佢老人家話點就可點.........
自已作一處境迷惑自已.比被它人迷惑來得可怕得多.........
一但這樣.終日怕有唔好ge事發生.經常要作出閃避.咁點會有快樂人生..........
good luck for you.................................thanks
未知  fvv 師承何處??
邵老師.  你好.....

我只系當興趣自行研究...........

但見到  jenny姐  好似有d悲觀.....所以至多口左兩句..........

各位高手唔好意思...........

thanks a lot