香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2524|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

時間一問

問題係 起盤時 部電腦的 時間 比實際 慢了5分鐘
但岩岩想起盤(用電腦) 電腦係10:57 咁開盤係用 10:57 定 11:02 呢 ?
(但我起左個盤先知電腦個鐘慢左)
回復

jenny  在 2005-7-30 10:52 PM 發表:

jason其實你可以問朋友母親之前有沒有糖尿病,

因此病當血糖低或高,都可以引起,再加血壓高.

但要注意飲食.祝她早日康復.;)

岩岩係街撞見佢丫,問過佢關於她媽咪的病,都有問她有無糖尿病,但是沒有的喔 
jason其實你可以問朋友母親之前有沒有糖尿病,

因此病當血糖低或高,都可以引起,再加血壓高.

但要注意飲食.祝她早日康復.;)
jenny  在 2005-7-30 12:10 AM 發表:

啊....啊....jason...詌八卦.

幸好命主旺,應該沒問題,
但入院時有休克現象,現病在床不能起,
此病有覆發機會,治療時間較長,

看似富貴病即糖尿病.....這個供參巧.

啊....啊....jason...詌八卦
都係想練習吓奇門姐 

嘩∼ Jenny即係jenny 真厲害 全中

看似富貴病即糖尿病.....
hm...以卦看我都覺得係因糖尿病,但她是因中風入院,雖上白車時還清醒,但左手左腳已麻痺無力,現在仍要留院及物理治療
啊....啊....jason...詌八卦.

幸好命主旺,應該沒問題,

看似富貴病即糖尿病.....這個供參巧.
Jason  在 2005-7-28 23:13 發表:

問題係 起盤時 部電腦的 時間 比實際 慢了5分鐘
但岩岩想起盤(用電腦) 電腦係10:57

以這個象來看, 可能是有些事被延遲拖慢了.
yeechuk  在 2005-7-29 11:56 AM 發表:

以開出來的錯盤為對。

咁就敝家伙喇

2005年 7月 28日 22時57分
乙酉年 癸未月 丑日 亥時
時空亡:甲寅旬 子丑空
節氣:大暑上元  陰遁7局
值符天芮星落2宮  值使死門落2宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   子合  │  丑朱  │  寅蛇   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│亥│  太陰  │  騰蛇  │  值符  │卯│
│勾│  杜門 辛│  景門 丙│ 死門 │貴│
│ │  天輔 辛│  天英 丙│禽 天芮 癸│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  六合  │      │  九天  │ │
│戌│  傷門 壬│      │  惊門 戊│辰│
│青│  天沖 壬│     庚│  天柱 戊│后│
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  白虎  │  玄武  │  九地  │ │
│酉│  生門 乙│  休門 丁│  開門 己│巳│
│空│  天任 乙│  天蓬 丁│  天心 己│陰│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   申虎  │  未常  │  午玄   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

邵問津, 劉克勤作品 奇門遁甲排盤程式

件事係咁既,當時正同個朋友傾開計,講到佢媽咪上星期六入左醫院,咁我就八掛開盤想睇吓我朋友的媽咪個病點啦...(她本命1944年)
師父師兄師姐意見如何呢?
以開出來的錯盤為對。