香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3728|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

[射覆] 那人行不行 ?

岩岩去一間賣水晶的舖頭買穿水晶珠的繩,那老闆幫我穿完之後,還幫我淨化我條珠鍊,佢就用手係我條鍊上隔空撩左幾野,佢仲叫我返去用鹽水浸吓我條鍊添(黑耀石)。唔知佢 係唔係 真係有料到呢? :cool:

2005年 10月 31日 20時47分
乙酉年 丙戌月 戊子日 壬戌時
時空亡:甲寅旬 子丑空
節氣:霜降中元  陰遁8局
值符天沖星落4宮  值使傷門落4宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   戌合  │  亥勾  │  子青   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│酉│  值符  │  九天  │  九地  │丑│
│朱│  傷門 癸│  杜門 壬│  景門 乙│空│
│ │  天沖 壬│  天輔 乙│  天英 丁│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  騰蛇  │      │  玄武  │ │
│申│  生門 戊│      │辛 死門 丁│寅│
│蛇│  天任 癸│     辛│禽 天芮 己│虎│
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  太陰  │  六合  │  白虎  │ │
│未│  休門 丙│  開門 庚│  惊門 己│卯│
│貴│  天蓬 戊│  天心 丙│  天柱 庚│常│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   午后  │  巳陰  │  辰玄   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

邵問津, 劉克勤作品 奇門遁甲排盤程式

[ Last edited by Jason on 2005-10-31 at 20:57 ]
回復

看似有料到.有氣功底.
好似無噃!老闆在雲霧中,極其量識點兒野吧
況且這店也賺不到錢
贊成唔係好叻,但內裏有氣功底禾.
先對一對盤:
1) 條鍊 $90 左右
2) 那人有健碩的身材
3) 他的鋪頭無乜客, 很清靜
4) 那人本身幾有米, 他穿水藍色的衫
5) 你今日都幾有米, 荷包袋了比平日多的錢
6) 他的鋪頭清一色的賣玉石的, 都是一些平價貨
7) 他今年不太聚財, 鋪頭的生意在10月份特別差
8) 他的鋪頭門口向東北偏北, 是一個頗嘈雜的地方, 乃是一餑條大馬路
9) 由門口行入去, 櫥窗在右邊, 左邊則是他的櫃台
10) 是一間很細的鋪頭
大江魚  在 2005-11-1 12:54 AM 發表:

先對一對盤:
1) 條鍊 $90 左右 不知道人地送
2) 那人有健碩的身材 扎唔扎實就唔知 不過一定唔係 藍寶 Rambo 那種
3) 他的鋪頭無乜客, 很清靜 我去到時有3個人坐左係到
4) 那人本身幾有米, 他穿水藍色的衫 無留意應該係淺色衫
5) 你今日都幾有米, 荷包袋了比平日多的錢 係銀行禁多左dd黎買野
6) 他的鋪頭清一色的賣玉石的, 都是一些平價貨 hm..唔識睇係貴定平 但應該唔只賣玉石水晶
7) 他今年不太聚財, 鋪頭的生意在10月份特別差 這個麻...不知道..第一次到這間野
8) 他的鋪頭門口向東北偏北, 是一個頗嘈雜的地方, 乃是一餑條大馬路 坐向就唔知無帶羅盤 舖頭附近人流不多
9) 由門口行入去, 櫥窗在右邊, 左邊則是他的櫃台 間野四四方方, 櫃台是在門口斜對角, 即是在入門口的右手方向, 其餘地方都是放貨架, 不過佢擺左一些不是玉石水晶, 可估吓係咩黎
10) 是一間很細的鋪頭 我諗都有成八十至一百尺地方 以香港這類舖頭不算細了

[ Last edited by Jason on 2005-11-1 at 08:49 ]

pp

好似不是有料,是好少好少料,而且放不到出來用