香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 983|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

一人問:看到一村屋幾大…想租下來住如何?

2009年08月23日16時55分
己丑 壬申 庚子 甲申  旬空:午未
陰遁四局 值符天芮落二宮 值使死門落二宮
┌──────┬──────┬──────┐
│  太陰  │  螣蛇  │  值符  │
│  杜門 戊│  景門 壬│乙 死門 庚│
│  天輔 戊│  天英 壬│禽 天芮 庚│
├──────┼──────┼──────┤
│  六合  │      │  九天  │
│  傷門 己│      │  驚門 丁│
│  天沖 己│     乙│  天柱 丁│
├──────┼──────┼──────┤
│  白虎  │  玄武  │  九地  │
│  生門 癸│  休門 辛│  開門 丙│
│  天任 癸│  天蓬 辛│  天心 丙│
└──────┴──────┴──────┘

回復

有仇人叫佢搬入去最好,好難搵到間咁「掂」嘅屋。
原帖由 poonchikit 於 2009-8-24 13:40 發表
有仇人叫佢搬入去最好,好難搵到間咁「掂」嘅屋。

這位朋友目前已經不妥…未來運勢好差…

現在一起手搵屋已經唔順…實在要好謹慎!

好在我用奇門看過知道
這間是衰屋…否則入住就慘啦!

往後他再揀的屋…相信連我都要好小心處理…不可有失!