香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3146|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

[工作] 見工問題

2007年 10月 12日 20時48分
丁亥年 庚戌月 己卯日 甲戌時
時空亡:甲戌旬 申酉空
節氣:寒露上元  陰遁6局
值符天禽星落5宮  值使死門落2宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   亥合  │  子勾  │  丑青   ╱│
│ ┌─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┐ │
│戌│  太陰  │  騰蛇  │  值符  │寅│
│朱│  杜門 庚│  景門 丁│己 死門 壬│空│
│ │  天輔 庚│  天英 丁│禽 天芮 壬│ │
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  六合  │      │  九天  │ │
│酉│  傷門 辛│      │  惊門 乙│卯│
│蛇│  天沖 辛│     己│  天柱 乙│虎│
├─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┼─┤
│ │  白虎  │  玄武  │  九地  │ │
│申│  生門 丙│  休門 癸│  開門 戊│辰│
│貴│  天任 丙│  天蓬 癸│  天心 戊│常│
│ └─ ── ─┼─ ── ─┼─ ── ─┘ │
│╱   未后  │  午陰  │  巳玄   ╲│
└─── ── ─┴─ ── ─┴─ ── ───┘

邵問津, 劉克勤作品 奇門遁甲排盤程式 [td]吉格:
第9宮 奇遊祿位 丁+離宮
為本祿之位, 合三吉門, 宜上官赴任, 求財祈福等
天顯時格 甲,己日甲子時,甲戌時
宜行兵, 戰鬥, 上官, 求財, 遠行, 有罪者也能赦免
凶格:
第4宮 月格 庚+地盤月干
用事大凶, 這時行兵遠行謀事皆不利
只宜捕捉盜賊或尋找走失之人
第7宮 三奇受刑 乙+兌宮
三奇受刑這時不可行動
星伏吟
門伏吟

黎緊星期日小弟會見一份新工
要注意d咩?
仲有會唔會成功?
回復

原帖由 fixyou 於 2007-10-12 20:48 發表
2007年 10月 12日 20時48分
丁亥年 庚戌月 己卯日 甲戌時
時空亡:甲戌旬 申酉空
節氣:寒露上元  陰遁6局
值符天禽星落5宮  值使死門落2宮
┌─── ── ─┬─ ── ─┬─ ── ───┐
│╲   亥 ...

想見工的公司不錯, 有實力. 你很想"成事", 但有一定難度. 要注意不要漏帶東西, 如履歷表, 證件, 相片, 筆...所有必備的東西, 務求令人感到你是"BE PREPARED".
還有, 到面試那天, 多些笑容, 不要沒精打彩的樣子; 當然之前一晚要早睡.

雖然是老生常談, 但一定要做呀. 即使見不成, 也不打緊, 要對自己有交代哩...
加油吧!
難D嚕

加油,再接再勵!
fixyou兄,你見工是不是跟朋友一起去,一共3個人?
份工好難見,應該見工不成,因為面試的問題很深,很專業,多數要有經驗.

原帖由 左慈 於 2007-10-13 08:13 發表
fixyou兄,你見工是不是跟朋友一起去,一共3個人?
份工好難見,應該見工不成,因為面試的問題很深,很專業,多數要有經驗.
冇打算跟朋友去
經驗我有
不過唔多..
所以冇乜勝數先問盤
原帖由 voice 於 2007-10-12 23:35 發表

想見工的公司不錯, 有實力. 你很想"成事", 但有一定難度. 要注意不要漏帶東西, 如履歷表, 證件, 相片, 筆...所有必備的東西, 務求令人感到你是"BE PREPARED".
還有, 到面試那天, 多些笑容, ...
你講得岩
多謝
仲有一個問題
我見呢份工會唔會影響我讀書

原帖由 fixyou 於 2007-10-13 10:23 發表

你講得岩
多謝
仲有一個問題
我見呢份工會唔會影響我讀書

讀書對你好有利, 不過, 你係咪就黎考試呀?? 可能因為掛住D功課, 而對見工表現有所影響...?? 如果是, 要讓自己一段時間裡面, 專心做一件事呀.
努力哩
原帖由 voice 於 2007-10-13 22:01 發表

讀書對你好有利, 不過, 你係咪就黎考試呀?? 可能因為掛住D功課, 而對見工表現有所影響...?? 如果是, 要讓自己一段時間裡面, 專心做一件事呀.
努力哩
俾你講中左
原帖由 fixyou 於 2007-10-14 10:39 發表

俾你講中左

咁你更加要比心機喇.
見完工返到黎記得講下有咩事發生wor...