香港玄學大廣場

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3645|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

我都好想知呀...^^

張板主, 各位,

我都好想知有關自己ge野呀..
我份人冇咩耐性, 做野冇咩毅力, 唔知幾時會改到壞習慣?
同埋, 我好想快D同男友拉埋天窗呀, 不過自己直覺未係時候, 但又應該係幾時呢? 我地已經一齊左接近7年喇~
仲有, 希望大家可以比d提點我哩...唔該哂~~^^

以下係小的命盤:

┌───────────────────────────────────────┐
│       
回復

試斷:
1.你有一個姊姊和弟弟.
2.你排行第二,大姊結了婚,年紀大你8歲左右.
3.大姊的丈夫經常外出工作,不在家.
4.弟弟比你小3歲.
5.住處常換,至今搬家兩或五次.
6.一家人生活融洽很少吵架.
7.你媽媽年紀比爸爸大.
8.你可能會於兩年或三年後結婚.

原帖由 左慈 於 2007-10-22 18:29 發表
試斷:
4.弟弟比你小3歲.
6.一家人生活融洽很少吵?br /> 7.你媽媽年紀比爸爸大.
8.你 ...

左慈, 你好呀! 請看下面藍字回覆啦~

voice: 我有四個妹妹, 最小的於出生時夭折.

voice: 我是老大(所以比較惡).
voice: 沒有大姊.
4.弟弟比你小3歲.
voice: 沒有弟弟.
voice: 20-25歲中, 起碼搬過5次.
6.一家人生活融洽很少吵架.
voice: 我的家人比較融洽, 我自己20歲搬出來住, 與家人較疏離, 但我真心愛他們.
7.你媽媽年紀比爸爸大.
voice: 爸爸比媽媽大11年
8.你可能會於兩年或三年後結婚.
voice: 這個我倒希望哩!

雖然有許多不算太正確, 還是很感謝你哩!:am11
五行屬壬水,生亥月,得令
命局中,有一特色,
財,官,傷,都旺,有根,有氣,
身弱財旺,少年9-28歲行財運,自少家庭給予很多資源,
少年行財,身弱無印,傷官旺,係香港讀書一定唔好,讀d古靈精怪野就好好,
女命傷官見官,不利感情,會多爭執,傷官自傲,做小女人,無可能,呢個性格要改,
妳性格上,傷官見官,同我之前批藍布衣好似,坐唔定就一定,
唔同o既係,妳少左一份邪氣,傷官制殺,壞孩子
傷官見官,傷官放任,正官正派,規矩,
呢兩個性格係妳內心會形成矛盾,
呢種格局o既人,有時會表現得比較懶,
但其實唔係懶,係妳做野好講mood,無mood,no way
妳今年轉行殺運,感情運,因為妳先天命格,對感情有破壞性,
要好小心,性格要修偏印,偏印主內歛,不要事事表達,
主學習,學異路學術,現在正是,妳比人學得快,但又比人學得淺,
我之前講過,傷官見官命,傷官見殺命,人生最重要係堅持,天生聰敏,加上堅持,天下無敵
所以係古書中有講,係大人物命,但比人辛苦,
偏印仲有一樣最重要o既特質,就係愛,
愛人,愛生命,愛天地萬物,
傷官,會令人睇野,只睇表面,而偏印就睇野好深入,
有左愛,做人就會謙讓,同男朋友都sweet d,
事業上,都係果句,有時間,就想清楚自己最like咩,
人生最想做咩,然後去做,key point係,妳”最”like,加堅持
呢種命,係創業命o既典型,妳學命再學深入d,做命理係唔錯o既choice
妳命格天生資源豐厚,聰穎,感情唔好,但行運又行得正,
身弱又晚年行印比幫運,一句講哂,夫復可求!!
原帖由 張子樸 於 2007-10-23 19:40 發表
五行屬壬水,生亥月,得令
命局中,有一特色,
財,官,傷,都旺,有根,有氣,
身弱財旺,少年9-28歲行財運,自少家庭給予很多資源,
少年行財,身弱無印,傷官旺,係香港讀書一定唔好,讀d古靈精怪野就 ...

嘩~~張師傅答得好仔細, 而且係言之有物, 仲非常準! 好感激!

尤其要我改自己"傲氣"呢個問題, 讀中學時, d男同學, 個個都話我孤芳自賞. 自問自己又真係好惡ge, 我會努力去改下ga! 而堅持呢樣野, 我真係好唔得, 我會努力去改變一下.

同埋, 你話正同邪成日o係內心爭鬥, 呢個point好到!! 我真係成日會咁樣ga, 例如我識到一個新朋友, 我會o係內心諗: 究竟我好唔好信任呢位新朋友呢?? 我會爭鬥一輪, 最後又好易咁信任左佢.

而且, 另一樣我都好認同: 偏印睇野較深入. 因為好多人都話我想法與眾不同, 而且我鍾意將一個人"睇穿". 我唔知咁樣係咪好事, 但自然而然就會咁. 我都好怕比人話我叻唔切.

資源較豐, 中! 讀書麻麻, 又中! 做事真係講mood呀! 不過呢樣野真係有改到, 改左一d^^

將來做神婆, 發展個人事業...都中! 不過, 而家神婆資歷尚淺, 會慢慢朝呢個方向前進, 可能係十年後ge事lu~~

好多謝你ge分析, 我會好好"向前進"ge!